Billigste radonmålinger

Radon er en radioaktiv luftart, som stammer fra det naturligt forekommende radium, der bl.a. findes i jord og byggematerialer. Luftarten radon er i stand til at trænge ind i boligen fra jorden nedenunder, hvis der er utætheder i fundamentet eller fejl i konstruktionen.

Radon kan hverken lugtes, føles, ses eller smages. Man har dog mulighed for selv at udføre radonmålinger og derved komme problemet til livs.

300 danske dør af radon om året
Faktisk dør der flere af den kræftfremkaldende gasart radon end i trafikken om året - ganske tankevækkende. Men dette tal kan mindskes med mere oplysning. 

Koncentrationen af radon i luften angives i enheden Bq pr. kubikmeter, dvs. becquerel pr. kubikmeter. Becquerel er den almindeligt anvendte måleenhed for radioaktiv stråling. Hvis koncentrationen af radon i boligen er målt til eksempelvis 10 Bq pr. kubikmeter, betyder det, at en kubikmeter luft hvert sekund udsender radioaktiv stråling fra 10 radonatomer.

Hvor mange radonmålere bør der anvendes?
A. Man skal ALTID min. Bruge to radonmålere.
B. Der skal ALTID måles alle etager
C. Kælderen bør måles såfremt den anvendes til soveværelse, gildesal, kontor eller lign.

Lad os nu se på et par eksempler

Et plans hus
I og med der kun er et plan anbefales der min. to radonmålere (typisk stue og soveværelse)

Et plans hus med kælder
To radonmålere i stueniveau og måske en i kælderen, hvis den anvendes aktivt. Nogle vælger at måle i kælderen alligevel, i så fald tre radonmålere.

2 plans hus (stueniveau med første sal)
Min. En radonmåling på hver etage (igen stuen og typisk soveværelset på første sal)

osv.

Har boligen en tilbygning, der opført senere end resten af huset, er det vigtigt også at der måles separat her. Det skyldes, at grundkonstruktionen i tilbygningen sagtens kan være anderledes end i det oprindelige byggeri.

(Vi har en søster site, de rudelukkende beskæftiger sig med radon - læs evt. mere på www.RadonFri.dk)

AA Indeklima

Vi har Danmarks største indeklima webshop. Derudover driver vi flere websites; www.radonfri.dk, skimmesvampfri.dk, www.formaldehydfri.dk, www.pcbfri.dk, www.GreenHarmony.dk. Tags: Radon, Radonmåling, Radonanalyse, Radonkort, Radontest, Skimmelsvamptest, PCB test, Indeklima, kræft, lungekræft, sundhed,

Kontakt os

Telefon
+45 29718423
Kontakt mail
info@RadonFri.dk

Facebook