Radonmåling af vand
Drikkevand baseret på grundvand kan indeholde radon. Da radon er en radioaktiv luftart vil den kunne frigøres til indendørsluften ved brug af vandet, specielt ved brusebad og brug af vaske- og opvaskemaskiner. Der er dog også risiko for at lidt radon indtages med drikkevandet, hvorved det kan forårsage kræft i mave-tarm-systemet.

Risikogruppen er husstande med private brøndboringer, særligt hvis der er granitgrund, hvor de højeste radonkoncentrationer erfaringsmæssigt findes. Bornholmske husstande, der forsynes med vand fra private boringer, vil derfor særligt have problemer. Dem er der rundt regnet 20.000 af, oplyser Niels Kjeldstrup fra Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser. Særligt spædbørn på omkring et år er udsatte.

”Man bør være opmærksom, hvis man forsynes med vand fra egen husholdningsboring. På den måde kan drikkevand med radon komme lige ind i ejendommen, og der er risiko for, det så kommer direkte ind i kroppen. Forsynes man med vand fra vandværket, er der mindre grund til bekymring, fordi størstedelen af radon vil være forsvundet, når det når frem til boligen”, oplyser Peter Gravesen, chefkonsulent ved GEUS.

Dog er der i dag ikke et krav om, at radonniveauet måles på de kommunale vandværker. (Naturstyrelsen under Miljøministeriet: De stoffer der er krav om at måle for på kommunale vandværker er: nikkel, arsen, bakterier og pesticider).

 

1 stk. radonmåling af vand

1 stk. radonmåling af vand

DKK 599,00

incl. moms.

EKSTRA - vi tilbyder 30 dages gratis kredit. Dvs.pengene vil først blive hævet fra dit kreditko.....

2 stk. radonmåling af vand

2 stk. radonmåling af vand

DKK 1.098,00

incl. moms.

EKSTRA - vi tilbyder 30 dages gratis kredit. Dvs.pengene vil først blive hævet fra dit kreditko.....

AA Indeklima

Vi har Danmarks største indeklima webshop. Derudover driver vi flere websites; www.radonfri.dk, skimmesvampfri.dk, www.formaldehydfri.dk, www.pcbfri.dk, www.GreenHarmony.dk. Tags: Radon, Radonmåling, Radonanalyse, Radonkort, Radontest, Skimmelsvamptest, PCB test, Indeklima, kræft, lungekræft, sundhed,

Kontakt os

Telefon
+45 29718423
Kontakt mail
info@RadonFri.dk

Facebook