Billedet illustrerer radonniveauet som blev målt under den seneste landsdækkende radonundersøgelse i 2001. Dette rejser spørgsmålet:
Er antallet af boliger i København kommune med for høje radonniveauer steget eller faldet siden da?
Da undersøgelsen blev foretaget, var grænseværdien for radon sat til 200 Bq/m³. Senere har Danmark, i overensstemmelse med WHO's anbefalinger, sænket grænseværdien til 100 Bq/m³. Dette indikerer, at antallet af boliger med for højt radonniveau statistisk set kunne være steget i de pågældende kommuner.
På den anden side kunne bygningsforbedringer siden 2001 have resulteret i en reduktion af radonforureningen indendørs. Dette kunne indikere et fald i antallet af boliger med høje radonniveauer. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at alle danske husejere får foretaget radonmåling i deres hjem.
Et nyt uofficielt radonkort baseret på radonmålinger afslører signifikante resultater. En nylig undersøgelse udført af Bolius og Aalborg Universitet viser, at over 34% af alle huse er påvirket af radonforurening. Specifikt for huse opført før 1997, før radonsikring blev et lovkrav, er procentdelen over 35%. Disse resultater stammer fra radonrapporten "Radon 20", analyseret af BUILD ved Aalborg Universitet.