Mange kender ikke ulemperne ved det seneste danske officielle radonkort - få overblikket her

Det danske radonkort har nogle ulemper, som kan være vigtige at være opmærksom på:

  1. Det er baseret på målinger fra 1990'erne: Det danske radonkort er baseret på målinger fra 1990'erne, og der er siden da sket ændringer i byggestandarder og bygningsmaterialer, som kan have påvirket niveauet af radon i boliger. Derfor kan kortet give et unøjagtigt billede af radonniveauet i dag.

  2. Det er ikke en fuldstændig dækning: Radonmålingerne er kun foretaget i visse områder af landet, og der er mange områder, hvor der ikke er foretaget målinger. Derfor er kortet ikke en fuldstændig dækning af hele landet.

  3. Det kan give falsk tryghed: Selvom radonniveauet er angivet på kortet, er der stadig risiko for, at der kan være høje niveauer af radon i boliger, som ligger i områder med lavt radonniveau. Derfor bør man altid foretage en måling af radon i sin egen bolig, uanset hvor man bor henne.

  4. Det er ikke opdateret: Det danske radonkort er ikke opdateret, og der kan derfor være ændringer i radonniveauet siden kortet blev lavet. Derfor kan det være en god idé at foretage en ny måling af radon i sin bolig med jævne mellemrum.


    Nyt uofficielt radonkort Der er udarbejdet et meget nyere, men uofficielt radonkort baseret på +17.000 radonmålinger gennem Bolius. I forhold til tidligere radonundersøgelser er denne radonundersøgelse baseret på faktiske målinger og på et langt bedre data grundlag end den officielle 20 åre gamle undersøgelse. Tallene i den nye undersøgelse er langt værre end hvad det gamle radonkort viser. Se hvordan det ser ud i din kommune her (nye som gamle tal)

FRI FRAGT VED KØB ALLEREDE OVER 599 KR.