Dansk certificeret webshop - billigste priser - krypteret handel - lynhurtig levering  - fantastisk Trustpilot score

Inspiration til tolkning af dine gør-det-sev skimmelsvamp luft tests

For at hjælpe og inspirere vores kunder af gør-det-selv skimmelsvamp lufttests har vi udviklet denne skimmelsvamp tolkningsside. Vi har været så heldige at have fået tilladelser fra nogle af vores gør-det-selv skimmelsvamp lufttests at måtte offentliggøre deres indsendte skimmelsvamp fotos med med en tilhørende forklaring.

Vi holder skimmeltestne på køl hele tiden, lige indtil afsendelse, og får løbende nye leverancer, så de altid er friske. De kan klare en transporttid på + en uge. Når kunden får dem hjem, og de ikke lige skal bruges med det samme, skal de helst på køl. Alt dette og mere til står i vejledningen.

Nedenstående giver inspiration til dig der har valgt "tolke det selv" gør-det-selv skimmelsvamp lufttests. Resultaterne du kan læse er kun indikative og baseret på skøn ud for fotografier.. Det er ikke muligt at indsende fotografier for vurdering. Hvis man er det mindste usikker på om man kan tolke det selv eller har behov for en rapport, bør man vælge produktet "Skimmelsvamp luft test med laboratorierapport"

Tolkning af gør-det-selv skimmelsvamp luft test

Hvis kolonierne er lyse på bagsiden, så er det højst sandsynligt Penicillium. Den viser for meget skimmel i luften (jf. vejledningen. Alle kolonierne skal tælles med forudsat at prøven kun har stået i 4-5 dage. Hvis den har stået der i længere tid, så kan det være, at den første koloni har spredt sig til mange.

Tolkning af gør-det-selv skimmelsvamp luft test

Den næste tolkning af et gør-det-selv skimmelsvamp luft tests viser at det  nogle gange kan være lidt svært at tolke selv.

De små gule prikker er højst sandsynligt bakteriekolonier, så det er ikke skimmelsvamp. 

Billedet indikerer lidt skimmelsvamp Højst sandsynligt så har testen stået forholdsvis tæt på en gammel skraldespand ol., der giver bakterier, der kan være med til at forvirre. Anbefaling er at gøre ordentlig rent, og så taget en ny skimmelsvamp test igen.

Tolkning af gør-det-selv skimmelsvamp luft test

Den test er lidt for overgroet. I den her sommervarme (testen taget ultimo juli)  kan det virkelig få testene til at gro hurtigt. 
En indikation (løst bud) på hvad der er på skimmelsvamp luft test pladen er:
4 x mucor (mug)
11 x Cladosporium
1 x fusarium
3 x aspergillus 
2 x andet skimmel (de to store behåret brune i midten - ingen ide)

I alt ca. 20 skimmel pletter
Med sådan en blandet landhandel kan sporerne sagtens komme udefra. Der er rigtig mange sporer udendørs lige nu (ultimo juli), og ofte er det meget blandet, og masse af det, hvis der har været noget luft udefra. Måske er huset ikke helt tæt / vinduet har stået lidt åben mv. og der er derved lidt usikkerhed omkring testen.

Tolkning af gør-det-selv skimmelsvamp luft test

De røde pletter er ikke skimmelsvamp, men gærsvamp (yeast). 

Yeast sp eller gærsvamp omfatter en stor gruppe af encellede skimmelsvampe. Er almindeligt forekommende i både inde- og udeluft.

Gærsvamp konstateres ofte på fugtige overflader i vådrum og ved vinduer, men de kan fx også forekomme i fx frugt/køkkenaffald. De er ofte fedtede at røre ved.

Visuelt optræder denne type skimmelsvamp i næsten alle farver. Lige fra hvide over røde til sorte typer. I modsætning til skimmelsvamp så behøver gær ikke ilt, så på pladen går de "ned" i materialet. 

I dette tilfælde vil vi nok tælle gærsvampene med.

FRI FRAGT VED KØB ALLEREDE OVER 599 KR.