Radonmåling

Radonniveauet i nedestående billede stammer fra den sidste landsdækkende radonundersøgelse foretaget i 2001. Op til 10% af husene var radonforurenet Da undersøgelsen blev foretaget var grænseværdien sat til 200 BQ. Siden er værdien halveret til 100 BQ,

Nyeste radonundersøgelse fra Bolius og Aalborg Universitet viser helt andre tal. Over 33% af alle huse er radonforurenet :-(


Radonresultaterne stammer fra radonrapporten "Radon 20" analyseret af BUILD, Aalborg Universitet


Få Danmarks billigste radonmålinger her

Grunde til at tjekke radonniveauet i din kommune:

At holde hjemmet sikkert indebærer at håndtere usynlige farer som radon. Denne gas kan skade både helbred og hjem, og mange overser den. Det er afgørende at måle radonniveauet i dit område.

Sundhedsbeskyttelse

Radon er en kendt årsag til lungekræft hos ikke-rygere. Ved at tjekke din bolig for radon kan du identificere og mindske en væsentlig sundhedsrisiko for dig og din familie.

Forbedret indeklima

Ud over radon kan processen med at sikre lavere radonniveauer i boligen også medføre en generel forbedring af indeklimaet, da ventilation og luftkvalitet forbedres.

Bevidsthed og ro i sindet

At kende radonniveauet i din bolig kan give ro i sindet. Hvis niveauet er lavt, bekræfter det, at dit hjem er sikkert; hvis det er højt, giver det dig mulighed for at træffe nødvendige foranstaltninger.

Ofte stillede spørgsmål om Radonsikkerhed og Radonniveau i Allerød Kommune

Radons indflydelse på miljø og boliger er betydelig. Eftersom bekymringer over radon øges, modtager vi flere forespørgsler om radonniveauer. Vi har udarbejdet en FAQ-liste for at besvare disse spørgsmål.

Hvad er radon?

Radon er en naturligt forekommende radioaktiv gas, der kan sive ind i huse og udgøre en sundhedsrisiko.

Hvorfor er det vigtigt at teste for radon i Allerød?

At teste for radon er vigtigt for at sikre, at dit hjem er sikkert og fri for høje radonniveauer, der kan påvirke sundheden.

Hvordan tester man for radon?

Man tester for radon ved at placere en radonmåler i hjemmet, der opsamler data over en periode, som derefter analyseres.

Hvad skal man gøre, hvis radonniveauet er højt?

Hvis radonniveauet er højt, kan man træffe foranstaltninger som at forbedre ventilationen eller udføre tætningsarbejde for at reducere radonindtrængning.

Hvor kan jeg finde hjælp og mere information om radon i Allerød?

Du kan finde hjælp og yderligere oplysninger om radon i Allerød ved at kontakte lokale myndigheder eller professionelle radonspecialister.

FRI FRAGT VED KØB ALLEREDE OVER 599 KR.